fintochgott.blogg.se

Denna bloggen kommer vara mest om bakning. Det kommer komma inspiration, recept med mera. Kika gärna in oftare här på denna bloggen:) . Vi hörs ;)

Enkel Påsk Efterätt ;)

Publicerad 2013-03-29 13:59:00 i Allmänt,

Nu vid påsken så har jag gjort en helt vanlig kladdkaka och sprittsat lite grädde på och sedan satt på små godis ägg. Jätte gott och fint blev det också :)
 
Här har ni receptet + bilder på min kladdkaka :)
 
Ni behöver:
100g smör
2ägg
3dl Strösocker
2 1/2 dl Vetemjöl
4msk Kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
 
På Kladdkakan:
Grädde
Godis ägg


Såhär gör du: Smörj och bröa en form med en löstagbar kant, ca 21cm i diameter. Smält smöret på låg värme. Vispa sedan ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör sedan ner  det i äggsmeten. Rör försiktigt sönder eventuella klumpar. Häll smeten i formen och grädda i ca 20minuter i 200grader. När du tagit ut kladdkakan och medans den kallnar så kan du vispa grädden. När grädden är klar spritsar du den bara på kladdkakan så du vill ha den och sedan sätt ett ägg på varje grädde bit eller hur man ska säga. Sedan är det bara att servera den.
 
Lycka till!
 
Här kommer bilderna:

Våffeldagen ;)

Publicerad 2013-03-25 13:25:00 i Allmänt,

Idag är det våffeldagen och vad är bättre än att ni får ett våffelrecept? 
Här har ni ett recept på frasiga våfflor.
 
Ni behöver:
 
100 gram smör 
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.2 tsk salt
4 mjölk
 
På våfflorna: 
Sylt
Grädde 
Ni bestämmer alltså själva!
 
Såhär gör du: 

Smält smöret och låt sedan svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa sedan ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken och det smälta smöret. Sedan är det bar göra våfflor. Bilderna på mina kommer senare idag. 

Vi hörs! Och Lycka till! ;)

 

Ben&Jerry's ;)

Publicerad 2013-03-21 20:04:00 i Allmänt,

                                                         Hejjj! 
    Tänkte skriva om Ben&Jerry's som jag har smakat på och jag tror det är
                                                 fyra olika smaker. 
      Då tänkte jag att jag skriva lite om dom fyra och hissa och dissa dom.
                                                  Så då börjar jag.
 
 
Chocolate Fudge: Sjukt god chokladglass med goda brownies bitar i. Tipsar om denna om man gillar mycket choklad, för jag tycker själv om choklad och den är så sjukt gooood! Tipsar starkt :)
 
Cookie Dough: Väldigt söt glass. Glassen består av vaniljglass med goda kakbitar i. Denna glassen tipsar jag också starkt. Väldigt god är den kan jag säga. 
 
Phish Food: Det var ungefär ett halvårsen jag åt denna glass. Jag kommer ihåg att det inte var den godaste jag smakat men helt okej. Glassen består av chokladglass, marsmallows, caramellsås tror jag och såklart chokladfiskar i. 
 
Half Baked: Sjuuuukt god glass. Den består av en blandning av Chocolate Fudge och Cookie Dough, kan det bli bättre? Tipsar denna glassen STARKAST! Helt klart!
 
Hoppas ni fick lite goda tips av mig :)
Vi hörs! 
 
Här får ni bilder på alla:

Hallongrottor ;)

Publicerad 2013-03-20 13:23:00 i Allmänt,

Här kommer ett gott recept och en bild på goda hallongrottor!
 
Ni behöver:

4 1/2 dl Vetemjöl
1 dl Socker
1 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
200 gram Smör
 
Fyllning:
 
1 dl fast Hallonsylt
 
Såhär gör duSätt ugnen på 200 grader. Blanda sedan samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera. Forma degen till bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt sedan kallna på galler. 
 
Lycka till!
 
Här kommer en bild på mina goda hallongrottor:
 
 
 
 

Ben&Jerry's....

Publicerad 2013-03-19 19:05:16 i Allmänt,

är en sjukt god glass helt seriöst. En nackdel med den är att den är så dyr :( Men det är nog de godaste glassen någonsin! För några veckor sedan när jag köpte en Ben&Jerry's så gick jag ut och fota lite på den så jag tänkte att ni kunde få se 2 bilder. Och på bilderna så är det smaken Half Baked det är en av de godaste tycker jag ;)
 
Vi Hörs!
Här får ni bilderna:
 
 

Våffel....

Publicerad 2013-03-18 17:46:00 i

Nästa vecka på måndagen är det våffeldagen. Så jag tänkte ge er lite våffel inspiration:) bilderna är inte mina men på våffeldagen får ni nog bilder på de jag kommer göra.

Men vi hörs;)

 

Frukt igen ;)

Publicerad 2013-03-17 20:10:37 i Allmänt,

I måndags så åt jag lite goda frukter och det gjorde jag även idag. Så jag tänkte att ni kunde få se bilder på det goda. Så här får ni 3 bilder.
 
Vi hörs!
 
 

Jordgubbar med smält choklad ;)

Publicerad 2013-03-16 13:24:00 i Allmänt,

Gjort lite smält choklad med goda jordgubbar idag, Sjukt gott är det! Ni behöver inte alls mycket det är bara två saker. 
 
Ni behöver:

Jordgubbar
Choklad 
 
Såhär gör du:Du smälter chokladen. Ta sedan fram jordgubbar. Sedan är det klart då är det bara doppa i chokladen och äta. Man kan ju såklart doppa fler frukter. Där nere kommer en bild på mina jordgubar i chokladen.
 
Lycka till! 
 

Belgiska Våfflor;)

Publicerad 2013-03-11 09:05:00 i Allmänt,

Gjorde belgiska våfflor för några veckor sedan och här får ni bilder på mina och receptet.
 
Det här behöver ni:
 
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl strösocker
2 st äggulor
4.5 dl mjölk
120 g smält smör
2 st äggvitor
 
Såhär gör du: Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Blanda därefter ihop äggulor, mjölk och det smälta smöret i en annan bunke och rör ner i mjölblandningen under omrörning så att det inte klumpar sig. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Sedan är det bara att sätta lite smet i våffeljärnet. Sedan får man vänta tills de är klara.
 
Lycka till!
 
Här har ni bilder på mina:
 

Frukt ;)

Publicerad 2013-03-10 12:38:00 i Allmänt,

Något som jag tycker är sjukt gott är frukt. Så häromdagen så gjorde ag två små "skålar" med frukt i.
Om ni vill göra detta så behöver ni:
 
Ett halvt granatäpple
Två plommon
En clementin
En kiwi
Här får ni bilder på de jag gjorde, visst ser de gott ut? :
 

Enkel chokadkaka ;)

Publicerad 2013-03-09 12:00:00 i baka,

I fredags så gjorde jag en chokladkaka som en muffins. Den tog ca 5 minuter att göra och den var faktiskt sjukt god! Det ända ni behöver är en kopp, en micro och ingrindienserna såklart till detta. När jag gorde mina så blev en sats till två glas och dom blev jätte stora i mikron så ta inte för mycket i ett glas. Jag tänkte att ni kunde få se hur mina blev och så får ni såklart receptet också. Här nedanför har ni receptet och bilderna på mina :) 
 
De här behöver ni:
 
4 msk vetemjöl
4 msk socker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
3 msk mjölk
3 msk matolja
 
Såhär gör du:
Blanda alla torra ingredienser i en kaffekopp. Sedan tillsätter du mjölk, ägg och olja och rör runt. Kör sedan i mikron på högsta effekt i 1-2 min.
 
Här kommer 2 bilder på mina:

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela