fintochgott.blogg.se

Denna bloggen kommer vara mest om bakning. Det kommer komma inspiration, recept med mera. Kika gärna in oftare här på denna bloggen:) . Vi hörs ;)

Cupcake skalen....

Publicerad 2013-02-28 18:16:31 i Allmänt,

Som jag la ut bilder på i förrgår kanske ni undra vart de kom ifrån, och då gick jag in på en sida som heter fyndiq.se. Den sidan har billiga skal och där fanns även vissa cupcake skal som det blåa med en cupcake på. För att ni ska hitta skalen så söker ni på cupcake skal på fyndiq.se. Skalen fanns även till samsung tror jag det var. Fast frakten kostar 49:- tror jag och det är lite dåligt tycker jag men ni får ha det så bra.

Hejdå !

Hallon Cupcakes ;)

Publicerad 2013-02-15 10:50:00 i Allmänt,

I somras så gjorde jag Hallon Cupcakes och jag tänkte att jag kunde lägga ut en bild på en av mina cupcakes och lägga ut receptet här ;)  
 
 
Det här behöver ni:
 
3st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
En nypa salt
Saft och skal från en citron
3 dl hallon
 
Frosting:
 
3 dl florsocker
150 gram philadelphiaost
1,5 dl hallon
 
Garnering:
 
Färska hallon
Och Strössel om du vill
 
Såhär gör du: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt.Smält smöret och sedan häll i mjölken och blanda ner i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och blanda försiktigt ner i smeten. Blanda i rivet skal och saft från en citron. Vänd försiktigt ner hallonen. Placera ut muffinsformar på en plåt och fyll med smet upp till 3/4. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna. 
Såhär gör du Frostingen: Rör florsocker och ost till frostingen krämigt. Vänd försiktigt ner hallonen. Bred frostingen på de avsvalnade muffinsarna och garnera med hallon och strössel om du vill.
Lycka till!
 
Om ni vill se hur mina blev i somras så kan ni titta på bilden där nere. Jag satte även på strössel på mina för att dom skulle bli lite extra.
 

Kärleksmums;)

Publicerad 2013-02-14 22:48:00 i Allmänt,


 
 
 Idag på alla Hjärtans dag så bakade jag kärleksmums och jag formade kokosen till hjärtan. Och här får ni receptet och bild på hur mina blev :)
 
 
Det här behöver ni:
 
250 gram smör
5 dl socker
5st ägg
5 dl vetemjöl 1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk
 
Glasyr:
100 gram smör
5 dl florsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl starkt, kallt kaffe
+ kokosflingor
 
Såhär gör du: Sätt ugnen på 200 grader.Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan alla torra ingredienser i en separat bunke och rör ner i smeten. Tillsätt till slut det avsvalnade smöret samt mjölk och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smörad långpanna och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna. När kakan börjat svalna kan du göra glasyren
Såhär gör du Glasyren: Smält smöret och blanda därefter i alla ingredienser och rör till en jämn smet. Bred sedan ut glasyer på kakan och strö på kokosflingor. Låt glasyer stelna och skär sedan upp kakan i jämnstora rutor. Själv så gjorde jag hjärtan av kokos flingorna på mina för att det var alla hjärtans dag i dag :) Där nere ser ni bild på mina :)
 
Lycka till!
 
 
 

Alla hjärtans dag :)

Publicerad 2013-02-14 15:57:00 i Allmänt,

Idag så är det alla hjärtans dag som ni säkert vet. Det kanske kommer upp något gottigt alla hjärtans dag recept senare :) det får vi se;) 
 
Men vi hörs :)

Chokladmuffins ;)

Publicerad 2013-02-11 19:52:00 i Allmänt,

Det här behöver ni:
 
2 st ägg 
1 dl socker 
1,5 dl mjölk 
50 gram flytande matfett 
2,5 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker 
0,5 dl kakao
 
Såhär gör du: Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och matfett. Blanda sedan mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kakao och tillsätt det. Rör till en jämn smet och fördela den i muffinsformar av papper eller använd en muffinsplåt. Grädda i 10–12 minuter.

 

Såhär blev mina muffins: 

Kokostoppar ;)

Publicerad 2013-02-02 16:55:00 i Allmänt,

Häromdagen så gjorde jag även Kokostoppar och här får ni recept på de plus hur mina blev :)
 
Det här behöver ni:
 
50 gram smör 
2 st ägg 
1 dl socker 
5.5 dl kokosflingor
1 st lime, rivet skal
Och om man vill kan man ha Karmellfärg.
 
Såhär gör du: Sätt ugnen på 175 grader. Sedan så smälter du smöret och rör samman de övriga ingredienserna och Karmellfärg om du vill ha det. Låt smeten vila i 10 minuter och sedan klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter och sedan sätter du in kokostopparna i kylen och låter stelna. När du har gjort allt detta så är dina kokostoppar färdiga. Här nedanför kommer en bild på hur mina kokostoppar blev. 
Lycka till !

Chokladkakor ;)

Publicerad 2013-02-02 16:40:00 i Allmänt,

Häromdagen så bakade jag chokladkakor och de blev så sjukt goda! 
 
Här får ni receptet och hoppas ni lyckas med era kakor som jag gjorde.
 
Det här behöver ni:
 
200 gram Smör
2,5 dl Strösocker
5 dl Vetemjöl
4 msk Kakao
1 tsk Bakpulver
1 msk Vaniljsocker
1 st Ägg
+ Pensling/garnering: ägg+pärlsocker
Såhär gör du: Blanda alla ingredienserna till en smidig deg. Dela degen i 6 delar. Forma dem till rullar och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Platta till rullarna lite och pensla dem med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 200grader i cirka 15minuter. Skär dem varma i cirka 2 centimeter breda, sneda bitar. Sedan är allt klart och här nedanför kommer en bild på hur mina kakor blev.
Lycka till !

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela